Frittata cu roşii, brânză şi busuioc. Reţetă de vară

Frittata cu rosii, branza si busuioc jpeg

Această reţetă simplă de frittata te va cuceri imediat. Roşiile coapte de sezon şi verdeţurile abia aşteaptă să fie etalate într-un astfel de preparat colorat şi gustos. Iar cele câteva felii de bacon îi vor da un gust extraordinar omletei tale.

Frittata cu roşii, brânză şi busuioc – Ingrediente (4 porţii)

5 ouă 3 albuşuri frunzele de la 4 crenguţe de cimbru proaspăt 2 linguri lapte sare grunjoasă, după gust piper negru proaspăt măcinat, după gust 25 g brânză de capră + 1 lingură din aceeaşi brânză 1 linguriţă ulei de măsline 3 cepe verzi, feliate pe diagonală 1 căţel de usturoi, tocat 2 roşii mari + câteva roşii cherry, galbene şi roşii 6 felii de bacon prăjit, tăiate în bucăţi mici 1 legătură de busuioc

Frittata cu roşii, brânză şi busuioc – Mod de preparare

Încingi cuptorul, mai ales dacă ai broiler sau grill. Într-un bol, baţi ouăle, albuşurile, cimbrul, jumătate de legătură de busuioc tăiat julienne, laptele, sarea, piperul şi 25 de grame de brânză de capră. Laşi deoparte amestecul.

Într-o tigaie antiaderentă mare, încingi uleiul de măsline la foc mediu. Sotezi ceapa şi usturoiul aproape 1 minut, până se rumenesc, apoi adaugi compoziţia de ouă.

Foloseşti o spatulă pentru a ridica uşor marginile omletei şi pentru a permite ca partea lichidă şi crudă să ia contact cu tigaia. Când marginile încep să se facă, adaugi feliile de roşii în cerc, pe deasupra pui baconul prăjit, tăiat mărunt, şi o lingură de brânză de capră.

Dai la cuptor şi pui tigaia sub broiler sau grill şi laşi să se coacă frittata până când devine pufoasă şi capătă o culoare maro-aurie. Serveşti această frittata cu roşii, brânză şi busuioc caldă sau la temperatura camerei, iar pe deasupra toci frunzele de la cealaltă jumătate de legătură de busuioc.

image

Frittata cu legume. Reţeta de vară a lui Jamie Oliver

Frittata cu legume. Reţeta de vară a lui Jamie Oliver

Frittata cu caşcaval şi broccoli (sistemul osos)

Frittata cu caşcaval şi broccoli (sistemul osos)

Frittata cu ciuperci

Frittata cu ciuperci