Fursecuri japoneze

1365613004 8822fursecuri 20glazurate jpeg

Pufoase şi cu o aromă subtilă de vanilie, aceste fursecuri sunt preparate des în Ţara Soarelui Răsare, Japonia. Aşadar, ce spui dacă ai vedea cât de bune sunt aceste fursecuri japoneze?

De ce ai nevoie pentru fursecuri japoneze

Pentru primul strat

300 g făină

40 g unt

25 g zahăr

1 praf de sare

160 ml lapte

1 ou

3 g drojdie

Stratul doi

240 g făină

1 lingură praf de copt

80 g unt

80 g zahăr

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară fursecuri japoneze

Pentru primul strat, combină drojdia, laptele şi zahărul într-un vas, acoperă şi lasă să crească 10 minute. Combină făina cu sarea, adaugă maiaua crescută şi începe să frămânţi, adăugând untul tăiat şi oul. Când aluatul devine omogen, lasă-l să crească aproximativ o oră, într-un loc cald.

Între timp, pentru stratul doi, mixezi untul cu zahărul, până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Împarţi aluatul în 16 părţi egale, pe care le dai la frigider. Împarţi şi aluatul care între timp a crescut în 16 bucăţi egale, pe care le întinzi. Pui peste fiecare foaie câte o bucată de aluat din frigider şi le lipeşti. Pui fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la crescut aproximativ 30 de minute, după care le dai la cuptor până se rumenesc. La final le pudrezi cu zahăr.