Cea mai bună întâmpinare a musafirilor într-o seară de vară!

Ingrediente

500 g cartofi
250 g făină
2 ouă
8 linguri pesmet
4 linguri zahăr
8 caise de mărime potrivită
scorţişoară
1 lingură de unt
1 praf de sare

Mod de preparare

Speli bine cartofii şi-i pui la fiert în coajă. Îi scoţi şi-i laşi la răcit. Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le laşi la scurs. Pui în fiecare jumătate de caisă puţin zahăr şi scorţişoară.

Cureţi cartofii şi îi dai pe răzătoare. Îi pui într-un bol şi adaugi făina, ouăle, praful de sare şi frămânţi un aluat. Pui aluatul rezultat pe un fund de lemn dat cu făină şi formezi un sul. Îl tai în bucăţi egale.

Căleşti pesmetul în unt, pui zahărul, amesteci să nu se ardă şi dai deoparte. Pui apă la fiert cu puţină sare şi laşi să clocotească. Iei o bucată de aluat şi o aplatizezi cu mâinile date prin făină. Pui o bucată de caisă în centrul ei şi formezi o găluşcă. La final, pui toate găluştele în apa clocotită şi laşi la fiert până când se ridică la suprafaţă. Dai prin pesmet şi serveşti.

Loading...