Umplutura unor găluşte poate diferi la de sezon la sezon. Acum, pentru că tarabele sunt pline cu căpşuni, ne-am gndit să le punem în nişte găluşte delicioase.

Ingrediente (10 porţii)

600 g cartofi
1 praf de sare
4 linguri ulei
200 g făină
2 ouă
500 g căpşuni
100 g unt
100 g pesmet
150 g zahăr
Scorţişoară

Mod de preparare

Speli căpşunele, le îndepărtezi codiţele şi le scurgi bine. Între timp, fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când intră cu uşurinţă furculiţa în ei, scurgi apa şi-i laşi la răcit. Îi cureţi şi îi faci piure, apoi încorporezi ouăle, uleiul şi făina adăugată în ploaie şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l împarţi în bucăţi egale. Înfăşori fiecare căpşună în aluat.

Într-o cratiţă, pui la fiert apă cu puţină sare şi, când clocoteşte, dai drumul la găluşte. Acestea sunt fierte când se ridică la suprafaţă.
Topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti pesmetul. După ce sunt fierte, treci găluştile prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.

Loading...