Găluşte cu şuncă

1 galuste png png

Un aperitiv perfect pentru masa de sarbătoare sau chiar un mic dejun pe cinste. Serveşte aceste găluşte cu o salată proaspătă şi îi vei mulţumi pe toţi.;

Pentru a pregăti găluşte cu şuncă ai nevoie de următoarele: 

Mod de preparare găluşte cu şuncă

Tai şunca şi o prăjeşti în uleiul încins până se rumeneşte, apoi o scoţi şi aşezi în loc cepele tăiate fideluţă. Le ţii până se rume­nesc, apoi le dai deoparte. Baţi ouăle şi le amesteci cu laptele în care ai adăugat sare, după gust. Tai cubuleţe chiflele şi le amesteci cu lap­tele. Le laşi la înmuiat 30 de minute, apoi adaugi 100 g de şuncă prăjită, untul, ceapa verde tocată, făina şi pătrun­jel tăiat.Omogenizezi şi formezi găluştele cu mâna ume­dă. Le dai drumul să fiarbă într-un vas cu apă care clocoteşte. Sunt gata când se ri­dică la suprafaţă. Le serveşti cu ceapa prăjită şi şunca ru­menită rămasă.