Ghiveci de legume cu ouă

ghiveci de legume cu oua jpeg

Ne bucurăm de fiecare de un mix de legume aromate şi proaspete. De asemenea, încercăm de fiecare dată să îmbogăţim gustul unui ghiveci de legume cu ouă cu condimente ori verdeţuri aromate. Azi am ales cimbrul, dar poţi folosi busuioc ori chiar tarhon.

Ghiveci de legume cu ouă - Ingrediente (4 porţii)

4 roşii 3 ardei graşi (roşii şi galbeni) 2 cepe 4 ouă 2 căţei usturoi sare piper boia dulce sau picantă cimbru ulei

Ghiveci de legume cu ouă - Mod de preparare

Toci cepele, tai usturoiul feliuţe şi tai ardeii fâşii după ce îi cureţi de cotor şi seminţe. Le căleşti pe toate în ulei încins într-o cratiţă. Laşi 2-3 minute la foc mediu. Opăreşti roşiile şi le dai coaja la o parte, apoi le tai cucubuleţe şi le pui peste celelalte în cratiţă. Condimentezi cu sare, piper şi boia dulce ori iute şi cimbru. Laşi câteva minute să se pătrundă bine legumele, la foc mic.

Între timp,baţi ouăle cu sare şi piper şi le torni pe margine în cratiţă. Amesteci rapid, cât se încheagă şi astfel se fac jumări. Serveşti ghiveciul de legume cu ouă cald.