Ghiveci de legume, în stil mediteraneean

1 shutterstock 746902126 jpg jpeg

Dacă ţii post sau eşti vegetarian, legumele sunt aliatul tău. Cu-atât mai mult în sezonul rece, când aduc aportul de vitamine atât de necesar organismului. Acest ghiveci în stil mediteraneean e un deliciu!

Ingrediente

1 vânătă medie

1 dovlecel mediu

2 tulpini ţelină

100 g măsline, după preferinţă

1 lingură capere

1 ardei gras roşu

1 ceapă mare

100 ml ulei

4 linguri ulei de măsline

200 g roşii cuburi din conservă

100 ml vin alb

1 lingură zahăr

sare

piper

1 crenguţă busuioc proaspăt

Cureţi şi speli toate legumele. Tai vânăta cuburi, presari sare şi o laşi la scurs 15 minute. O ştergi cu prosoape de hârtie şi o pui la prăjit în ulei, până ce e rumenită pe toate părţile, apoi o dai deoparte.

Tai ceapa julien şi o căleşti în uleiul de măsline până devine sticloasă, apoi adaugi tulpinile de ţelină feliate, ardeiul gras tăiat, dovlecelul făcut cuburi şi vânăta prăjită. Condimentezi cu sare, piper şi zahăr, apoi torni vinul, roşiile din conservă şi laşi să fiarbă până ce scade sosul. Adaugi caperele şi măslinele şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele.

Serveşti ghiveciul cald, presărat cu busuioc proaspăt tocat.