Gogoşi la cuptor

Traditional Czech donuts with damson cheese + steps jpeg

Dacă vrei să prepari gogoşi, dar să renunţi la ulei, coace gogoşile la cuptor şi te vei putea bucura de acelaşi gust.

De ce ai nevoie pentru gogoşi la cuptor

● 2 ouă ● 100 g smântână ● 100 g unt ● 240 g făină ● 80 g zahăr ● 1½ linguriţă praf de copt Pentru servit ● magiun de prune ● smântână ● telemea rasă

Cum se prepară gogoşi la cuptor

Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi ouăle. Separat, amesteci făina cu praful de copt. Jumătate din amestecul de făină îl răstorni în compoziţia de unt. Mixezi bine ingredientele. Adaugi smântâna şi mixezi din nou.

La final, pui restul de făină cu praf de copt. Din aluat formezi biluţe plate pe care le aranjezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coci gogoşile 30 de minute la 180 °C.

Serveşti gogoşile cu magiun, smântână şi telemea.