Cele mai simple gogoşi le poţi prepara după această reţetă. Foloseşte pentru prăjitul gogoşilor doar ulei de floarea-soarelui! Acesta fumegă doar la temperaturi foarte mari şi are un gust neutru!

Ingrediente (4 porţii)

200 g făină
70 g zahăr
1 praf de sare
150 ml lapte
1 ou
2 mere
2 linguri zahăr pudră
scorţişoară măcinată
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cerni făina, adaugi zahărul, praful de sare, oul, laptele şi amesteci bine, până obţii un aluat consistent, dar moale. Cureţi merele de coajă, scobeşti cu grijă la mijloc, pentru a scoate căsuţa seminţelor, şi le dai prin răzătoare.

Amesteci merele rase cu aluat şi cu scorţişoară şi faci gogoşele mici. Le prăjeşti pe ambele părţi în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr şi le serveşti calde.

Loading...