Gulaş cu melcişori

2 shutterstock 1089743504 jpg jpeg

Iată cum poţi transforma nişte paste simple, uitate într-un colţ de raft, într-un fel principal de mâncare. Gulaşul cu melcişori merită să-l încerci datorită gustului şi aromelor îmbietoare.

Ingrediente 

  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi 
  • 1 ardei gras
  • 400 g carne tocată, de orice fel
  • 150 ml apă sau supă de legume 
  • 1 roşie 
  • 1 lingură sos de roşii
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 2-3 frunze busuioc 
  • 2-3 frunze dafin
  • 400 g melcişori 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare 

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, laşi pastele într-o strecurătoare. 

Încingi uleiul într-o cratiţă cu capac. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi adaugi roşia tăiată cubuleţe şi sosul de roşii, ardeiul gras tăiat julien. Amesteci şi mai laşi pe foc câteva minute. 

Adaugi carnea tocată şi sosul de soia, apoi potriveşti sarea şi piperul după gust. Sotezi alte câteva minute amestecul de carne până se rumeneşte uşor, apoi torni apa ori supa de legume, presari cu frunze de busuioc mărunţite şi cu frunze de dafin şi laşi să fiarbă până scade jumătate din cantitatea de zeamă. 

La final, adaugi melcişorii în cratiţă, amesteci până încorporezi toate ingredientele şi mai laşi 1-2 minute pe foc. Înlături frunzele de dafin şi serveşti gulaşul cu melcişori cald. 

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Salată cu paste şi smântână

Salată cu paste şi smântână

1 shutterstock 133705334 jpg jpeg