Vă recomandăm o reţetă de gulii cu bacon la cuptor care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură pentru preparate din carne. 

Pentru 4 porţii

Timp de preparare: 1h 30´

Dificultate: mică

Ai nevoie de

700 g cartofi

2 gulii

300 g bacon

2 ouă

500 g smântână

2 linguri parmezan ras

sare

piper

unt, pentru uns tava

Mod de preparare

Cureţi de coajă cartofii şi guliile şi le tai pai. Baconul îl tai în fâşii subţiri. Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust şi le aşezi, în straturi, într-o tavă unsă cu unt. Pui fâşiile de bacon printre legume.

Baţi ouăle cu puţină sare şi piper. Torni smântâna şi adaugi parmezanul şi continui să baţi amestecul până devine omogen. Răstorni compoziţia peste ingredientele din tavă, apoi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30-40 de minute.

 

Loading...
Evaluează articolul