Încearcă un gyros grecesc cu carne de porc şi miel. Ardeiul iute îi dă o savoare aparte acestui preparat, iar sosul cremos tzatziki îi completează gustul bogat. Reţeta este simplă şi rapidă: în doar 30 de minute, vei obţine un fel de mâncare cu influenţe din bucătăria grecească.

Gyros cu carne de porc şi miel, cu sos tzatziki – Ingrediente (6 porţii)

300 g ceafă de porc
300 g pulpă de miel
2 cepe verzi
2 căţei de usturoi
1 ardei iute
1 ardei gras roşu
20 g pătrunjel
10 g mărar
½ castravete
250 g iaurt grecesc
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
ulei vegetal, pentru prăjit
boia
oregano, pentru decor

Gyros cu carne de porc şi miel, cu sos tzatziki – Mod de preparare

Tai carnea în fâşii fine, iar ceapa o tai rondele. Tai usturoiul şi ardeiul iute cât mai fin, iar ardeiul gras îl tai fâşii. Toci pătrunjelul şi mărarul, iar castravetele îl dai prin răzătoarea mare.
pasul1
Pentru sosul tzatziki, combini într-un bol mare iaurtul, castravetele, pătrunjelul, mărarul, un căţel de usturoi şi uleiul de măsline. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
pasul2
Într-o tigaie adâncă, sotezi carnea în ulei vegetal, la foc mediu, aproximativ 3-4 minute. Apoi adaugi ardeiul iute şi restul de usturoi şi rumeneşti în continuare carnea, încă un minut sau două.
pasul3
La final, adaugi ceapa şi ardeiul gras, amesteci bine până se combină aromele şi mai rumeneşti 2-3 minute. Iei tigaia de pe foc şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi pui boiaua. Presari oregano şi serveşti imediat, alături de sosul tzatziki proaspăt preparat.

Sursa + foto: https://kitchenstories.io/

Salată de cartofi în stil grecesc, cu măsline şi capere

Tirokafteri-sos grecesc de brânză

Chec grecesc cu portocale

Pui în stil grecesc

Loading...