Vă prezentăm cea mai simplă şi delicioasă reţetă de hummus. Cu câteva trucuri, poţi face hummus cremos la tine acasă, care nici nu se compară cu cel cumpărat din magazin.

Ingrediente pentru hummus de casă:

220 g năut la conservă
110 g tahini
30 g ulei de măsline
2 căţei de usturoi
sare şi piper
1 linguriţă chimen
1 linguriţă paprica
sucul de la 1 lămâie
pătrunjel
3 linguri apă

Mod de preparare hummus de casă:

Spală năutul şi, dacă vrei, decojeşte-l. Pune tahini (pasta de susan) într-un robot de bucătărie puternic. Adaugă sucul de la o lămâie şi amestecă timp de 1 minut, având grijă să cureţi marginile vasului.

Adaugă usturoiul şi uleiul de măsline. Amestecă şi adaugă chimenul, sarea şi piperul. Pune şi năutul, în câte 2 tranşe, amestecând şi curăţând marginile vasului.

Adaugă în jur de 3 linguri de apă pentru a face hummusul şi mai fin. Scoate hummusul pe o farfurie, adaugă ulei de măsline, paprica şi pătrunjel. Îl poţi păstra în frigider până la o săptămână, sau dacă nu îl consumi curând, poate fi depozitat în congelator pentru o lună.

Sursa: https://www.inspiredtaste.net/15938/easy-and-smooth-hummus-recipe/

Loading...
Evaluează articolul