Humus

humus jpeg

Simplu şi gustos, iată aperitivul perfect!

Ingrediente (1 castron)

500 g boabe năut 100 ml ulei 150 g pastă de susan (tahina) 50 ml suc de lămâie 2-3 căţei usturoi sare

Mod de preparare

Ţii năutul, după ce l-ai spălat în mai multe ape, la înmuiat peste noapte. Clăteşti şi îl pui la fiert, la foc mediu, astfel încât apa să-l depăşească cu 2-3 cm. După 1-2 ore, scurgi boabele şi păstrezi o cană din apa în care au fiert.

Răstorni boabele într-un blender şi mixezi până devin o pastă fină. Torni uleiul, în fir subţire, până când se încorporează, dacă este prea groasă torni puţin din apa în care au fiert, apoi amesteci cu zeama de lămâie şi cu pasta de susan. La final, încorporezi usturoiul zdrobit şi, după gust, sare.