Humus din linte roşie, reţeta de post

humus din linte rosie jpeg

În perioadele de post, pregăteşte o cantitate generoasă de humus din linte roşie şi serveşte-l cu lipie sau pita, cu un strop de ulei de măsline. Recomandarea este să tai în triunghiuri lipia sau pita, să le stropeşti cu cu puţin ulei şi să le dai la cuptor 1-2 minute şi apoi să le mănânci cu humus.

Humus din linte roşie - Ingrediente

2 căni apă 1 cană linte roşie uscată 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă tahini 4 linguri ulei zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe sare 1 linguriţă boia ½ linguriţă piper negru măcinat

Humus din linte roşie - Mod de preparare

Fierbi apa până dă în clocot şi apoi adaugi lintea roşie. Reduci flacăra la foc mic. Fierbi astfel, la foc mic, până vezi că lintea a absorbit tot lichidul şi s-a înmuiat.

Pui lintea fiartă împreună cu restul de ingrediente în vasul unui blender şi amesteci până la omogenizare. Dacă este nevoie, cureţi cu o spatulă pereţii vasului şi omogenizezi din nou.

Torni humusul într-un bol şi presari cu mai multă boia, dacă doreşti, şi îl serveşti imediat cu lipie.

Sursa: www.jocooks.com

www.jocooks.com