Da...ştim...toată lumea se pricepe să facă o iahnie de fasole...nu multă lume însă ştie să o facă specială, de să te lingi pe degete. Dacă urmezi paşii reţetei noastre vei găti şi tu cea mai bună iahnie de fasole.

Cea mai bună iahnie de fasole - Ingrediente

500 g fasole uscată
2 cepe mari
6 căţei usturoi
250 ml bulion
2 foi dafin
2 morcovi
1 linguriţă cimbru
sare
piper
2 linguriţe boia dulce
1 lingură pastă de ardei dulce
1 linguriţă zahăr
ulei
pătrunjel
mărar

Cea mai bună iahnie de fasole - Mod de preparare

Laşi o zi şi o noapte, la înmuiat, fasolea boabe, în apă rece.

Fierbi fasolea, în 2-3 ape. După prima fierbere, arunci apa şi o înlocuieşti cu alta, tot fierbinte. În ultima apă adaugi foile de dafin şi sarea. Între timp cureţi ceapa, morcovul şi usturoiul. Le toci mărunt, încingi uleiul şi le pui la călit, întâi ceapa, după 5 minute morcovul şi, la sfârşit, usturoiul.

Ca să nu se prindă, stingi cu puţină apă de la fasole. Pui bulionul şi zahărul, continui cu pasta de ardei dulce. Laşi pe foc ca să capete consistenţa unui sos mai gros şi apoi adaugi fasolea scursă de apă.

Spre sfârşit presari cimbrul, mărarul, pătrunjelul, boiaua şi sărezi şi piperezi după gust. Mai laşi să fiarbă un pic şi stingi focul.

sursa foto: Shutterstock

Loading...