Tradiţional românesc. Gustoasă şi ademenitoare de fiecare dată. Doamnelor şi domnilor, vă prezentăm iahnia de fasole!

Ingrediente

400 g fasole
2 cepe potrivite, tocate mărunt
1 morcov tăiat cubuleţe
2 foi de dafin
3 linguri de bulion
1/4 legătură pătrunjel
câteva fire de mărar
sare
piper

Mod de preparare

Ca să fiarbă mai repede, fasolea se lasă la înmuiat 8-10 ore sau peste noapte. Apoi, se pune fasolea la fiert. Se lasă să clocotească 10 minute, după care se schimbă apa. Se repetă această operaţiune de 2-3 ori.

Între timp, se căleşte uşor ceapa, apoi se adaugă morcovul, bulionul şi foile de dafin şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Acest amestec se adaugă peste fasolea care e în ultima apă de fierbere. Apa trebuie să fie atât cât să acopere fasolea.

Se dă la cuptor, la foc mic, cam o oră dacă are suficientă apă. La sfârşit se adaugă in  iahnia de fasole mărar şi pătrunjel verde.

Mancare de fasole cu legume

Salata de fasole uscata

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

sursa foto: Stock Food

Loading...
Evaluează articolul