Iahnie de fasole
Tradiţional românesc. Gustoasă şi ademenitoare de fiecare dată. Doamnelor şi domnilor, vă prezentăm iahnia de fasole!
Ingrediente
400 g fasole 2 cepe potrivite, tocate mărunt 1 morcov tăiat cubuleţe 2 foi de dafin 3 linguri de bulion 1/4 legătură pătrunjel câteva fire de mărar sare piper
Mod de preparare
Ca să fiarbă mai repede, fasolea se lasă la înmuiat 8-10 ore sau peste noapte. Apoi, se pune fasolea la fiert. Se lasă să clocotească 10 minute, după care se schimbă apa. Se repetă această operaţiune de 2-3 ori.
Între timp, se căleşte uşor ceapa, apoi se adaugă morcovul, bulionul şi foile de dafin şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Acest amestec se adaugă peste fasolea care e în ultima apă de fierbere. Apa trebuie să fie atât cât să acopere fasolea.
Se dă la cuptor, la foc mic, cam o oră dacă are suficientă apă. La sfârşit se adaugă in iahnia de fasole mărar şi pătrunjel verde.
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
sursa foto: Stock Food