Nu numai că este unul dintre deserturile tradiţionale de Paşti, dar are şi un aspect deosebit pentru masa festivă.

De ce ai nevoie ca să faci Împletită de Paşte:

370 g făină
100 ml lapte
3 ouă
25 g drojdie proaspătă
60 g zahăr
150 g unt
1 praf de sare
1 păstaie de vanilie
50 ml rom
2-3 picături ulei esenţial de lămâie

Cum prepari Împletită de Paşte:

Dizolvi drojdia în laptele cald şi adaugi o linguriţă de zahăr. Acoperi amestecul şi-l dai deoparte 20 de minute. Separat, baţi ouăle cu furculiţa, adaugi sarea, restul de zahăr, romul, uleiul esenţial şi miezul de la păstaia de vanilie. Încorporezi maiaua. Pui făina cernută şi frămânţi 10-15 minute. Vei obţine un aluat moale şi lipicios. Adaugi untul moale treptat şi continui să frămânţi. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi la loc cald cam 2 ore.

Transferi aluatul pe masa presărată cu făină, îl împarţi în trei bucăţi, le dai forma unui şnur şi le împleteşti. Trebuie să obţii un cozonac sub formă de coroniţă. Pui aluatul într-o tavă tapetată şi-l laşi acoperit cu un prosop umed 40 de minute. Coci cozonacul 40-60 de minute la 180 °C. Îl decorezi după imaginaţie.

Loading...