Îngheţată cu fructe uscate

1366723109 2253inghetata 20cu 20fructe 20uscate jpeg

Relaxează-te după o săptămână grea de muncă şi savurează câteva cupe cu îngheţată. Prepar-o uşor, urmând reţeta de faţă!

Ingrediente:

150 g zahăr 500 g frişcă lichidă 250 g fructe uscate (smochine, curmale, stafide, nuci) 5 gălbenuşuri 2 pliculeţe zahăr vanilat 3 linguri cacao

2

40 min

mică

Mod de preparare:

Baţi frişca lichidă până este aproape spumă. Adaugi 75 g zahăr şi baţi în continuare să fie spuma tare. Răstorni frişca într-un vas, cureţi paletele şi castronul mixerului şi amesteci gălbenuşurile cu restul zahărului şi cu zahărul vanilat.

Uneşti compoziţia de frişcă cu aceea de gălbenuşuri şi amesteci uşor.

Împarţi în două noua compoziţie şi într-una dintre ele pui cacaua.

Pui şi fructele uscate tăiate cât se poate de mici şi răstorni totul într-o tavă lungă alternând straturile de îngheţată albă cu acela de cacao. Dai la congelator pentru 12 ore (de seara până dimineaţa) şi a doua zi o serveşti tăiată felii.