Îngheţată de cireşe. Reţetă rapidă

inghetata de cirese jpeg

Vara asta, răcoreşte-te cu o delicioasă îngheţată de cireşe. Poţi folosi, dacă vrei, vişine. Rezultatul va fi la fel de delicios şi te va răcori imediat!

Ingrediente

350 g cireşe proaspete, fără sâmburi (sau congelate) 400 g lapte condensat 3-6 linguri de suc de cireşe (obţinut din fructele proaspete, stoarse) 300 ml smântână lichidă, pentru frişcă 6 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Pui cireşele (dacă foloseşti unele congelate) într-un bol şi le laşi să se dezgheţe aproximativ 2 ore. În acelaşi timp, răceşti laptele condensat. Odată ce s-au dezgheţat fructele, le scurgi şi păstrezi sucul lor. Dacă foloseşti unele proaspete, cu atât mai bine, le storci si foloseşti 3-6 linguri de suc.

Iei o mână de cireşe şi le pui deoparte. Restul de fructe le transformi într-un piure, la blender, dar le laşi, totuşi, în bucăţi mari. Nu face piureul prea cremos, deoarece îngheţata trebuie să aibă un pic de textură.

Baţi smântâna lichidă până când îşi păstrează forma, apoi adaugi zahărul pudră. Încorporezi frişca în piureul de cireşe, adaugi sucul de fructe şi acele cireşe pe care le-ai pus deoparte la început, apoi încorporezi cu laptele condensat.

Torni amestecul într-un recipient din plastic şi dai la congelator cel puţin 5 ore. Cu 15-20 de minute înainte de servire, scoţi îngheţata de cireşe de la frigider şi o mănânci ca atare.

Sursa + foto: Erren's Kitchen