Îngheţată de zmeură şi vin roşu

1366551988 8922zmeura 20cu 20vin 20rosu jpeg

Îngheţată de zmeură cu vin roşu este un desert deosebit pentru adulţi, uşor de preparat. Gustul ei devine mai interesant dacă foloseşti vin de ţară şi zmeură mai dulce.

Ingrediente:

450 g zmeură 200 ml vin roşu demisec 250 g zahăr 200 ml apă 2-3 cuişoare 1 baton scorţişoară

2

40 min

mică

Mod de preparare:

Zdrobeşti zmeura, o treci prin sită şi amesteci siropul obţinut cu apa, vinul, zahărul, cuişoarele şi scorţişoara.

Pui totul pe foc şi amesteci până se to peşte zahărul. Laşi să fiarbă până devine gros, iei vasul de pe foc, scoţi scorţişoara, cuişoarele şi laşi siropul să se răcească.

Pui siropul la congelator pentru 1 h. După 30 de minute amesteci cu furculiţa să nu se congeleze prea tare.

Repeţi operaţiunea de două ori într-o oră. Laşi încă 1 h la congelator, amesteci din nou la fiecare 30 de minute şi apoi, după două ore, serveşti amestecul în cupe, garnisite cu zmeură şi frunze de mentă.