O prăjitură cu un nume deosebit care te duce cu gândul la un desert rafinat, lebedele cu frişcă sunt propunerea pentru tine din partea cititoarei noastre, Ninica Rădescu, din Baia de Fier, judeţul Gorj.

Ingrediente pentru lebede cu frişcă

1 cană apă

100 g unt

1 lingură zahăr

1 praf de sare

125 g făină

4 ouă

300 g frişcă

zahăr pudră

Mod de preparare lebede cu frişcă

Pui la fiert apa cu zahărul şi cu sarea. Când începe să clocotească, tragi vasul de pe foc, adaugi făina şi amesteci energic ca să nu se formeze cocoloaşe. O laşi să se răcorească, apoi încorporezi untul şi ouăle, unul câte unul. Aşezi într-o tavă neunsă, cu linguriţa, mici grămăjoare, la distanţă una de cealaltă. Cu un poş faci un număr egal de gâturi de lebădă sub forma literei S. Le coci la foc iute 30 de minute, timp în care nu deschizi uşa cuptorului.

Le laşi la răcit, apoi tai câte un capac la fiecare gogoaşă. Pe fiecare capac îl mai tai în două, astfel formezi aripile lebedei. Umpli gogoşile cu frişcă, apoi, cu atenţie, montezi gâtul şi aripile. Le serveşti presărate cu zahăr pudră, după gust.

Loading...