Bolnavilor de inimă li se recomandă mâncărurile gătite doar la cuptor, la rotisor sau fierte. Ei nu trebuie să consume mai mult de 200 g de carne pe zi, fie că este vorba de vită, pasăre sau de peşte. De asemenea, cantitatea de ulei nu trebuie să depăşească 5-8 linguri pe zi, iar aportul de sare (sodiu) trebuie să fi e cât mai scăzut, pentru a nu favoriza creşterea tensiunii arteriale. Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, încearcă reţeta de legume coapte cu mămăligă.

Ai nevoie de

200 g fasole verde
300 g ciuperci
1 roşie
1 ardei
1 morcov mic
3-4 căţei de usturoi
sare
piper
3-4 linguri ulei
1 lingură zeamă de lămâie
pătrunjel verde
mămăligă rece

Preparare

Opăreşti 5 minute fasolea verde în apă cu sare, o scurgi şi o treci printr-un jet de apă rece pentru a-şi păstra culoarea. Tai restul legumelor după dorinţă şi le amesteci cu ulei, un praf de piper şi unul de sare. Le aşezi într-o tavă, în care ai întins hârtie de copt şi le dai la cuptor, la foc mic, până se înmoaie. Tai mămăliga felii şi o rumeneşti pe grătar. După ce scoţi legumele din cuptor, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi presari pătrunjel. Le serveşti cu mămăligă rumenită.

Mămăligă la cuptor

Budincă de mălai cu legume

Tartine de mămăligă cu ciuperci

Loading...