Profită de legumele toameni pentru a te desfăta cu un preparat aromat şi simplu.

Ingrediente

3 vinete
2 ardei graşi
100 g brânză de capră
100 g caşcaval ras
3 roşii
½ pachet unt
2 ouă
100 g smântână
sare
piper
1-2 linguri pesmet
4 căţei de usturoi tocaţi

Mod de preparare

Speli vinetele, le îndepărtezi codiţa, le tai felii rotunde, le dai cu sare şi le laşi aproximativ o oră la scurs. Ardeii graşi îi tai cubuleţe. Roşiile le tai jumătăţi, le scoţi seminţele şi le toci.

Baţi smântâna cu ouăle şi cu brânza de capră, dată prin răzătoare. Ungi o tavă cu unt şi presari pesmet. Pui un strat de vinete, ardeii, roşiile şi usturoiul, asezonezi cu sare şi piper şi torni amestecul de smântână.

Acoperi cu un strat de vinete, pui şi câteva bucăţele de unt şi dai la cuptor. Laşi 15 minute şi adaugi caşcavalul ras. Laşi să se gratineze frumos şi serveşti.

Loading...
Evaluează articolul