Legume la grătar, cu tofu şi ierburi aromate

1 legume la gratar cu tofu si ierburi aromate jpg jpeg

O garnitură sănătoasă, plină de vitamine şi numai bună pentru cei care ţin post, pentru că unul dintre ingredientele folosite este brânza tofu, legumele la grătar cu ierburi aromate te vor face să-ţi lingi degetele. Şi să mai vrei o porţie!

Ingrediente pentru legume la grătar, cu tofu şi ierburi aromate

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel verde (zucchini)
  • 1 broccoli
  • 2 morcovi
  • 300 g tofu
  • căţel de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sirop de agave
  • ierburi italieneşti
  • 2 linguri muştar vegan
  • piper
  • oţet balsamic

Mod de preparare Legume la grătar, cu tofu şi ierburi aromate

Curătă vânăta şi dovlecelul şi taie-le felii. Desprinde bucheţele din broccoli şi spală-le bine, iar morcovii se curăţă şi se taie pe lung. Se pot adăuga şi mazăre şi ciuperci.

Pune totul în oală, la fiert, în apă cu sare, cam 5 minute.

În acest timp, taie tofu cubuleţe, adaugă peste el usturoiul strivit, sucul de lămâie, siropul de agave, o lingură, muştarea, sarea şi piperul.

Foloseşte un grătar, fie şi pentru aragaj, pentru a prepara legumele. Asezonează-le cu sare şi piper. Când sunt gata, adaugă peste amestecul de tofu.  

Poftă bună!