Lemon curd cu mousse de ciocolată  

Lemon curd cu mousse de ciocolată   jpeg

Pentru 6 pahare

Timp de preparare: 2h

Dificultate: medie

Ai nevoie de

Pentru lemon curd

115 ml zeamă de lămâie

2 linguri coajă de lămâie bio

75 g zahăr

4 gălbenuşuri

60 g unt

Pentru mousse-ul de ciocolată

285 g ciocolată neagră

500 ml frişcă lichidă

250 ml lapte

5 g gelatină

Pentru decor

200 g ciocolată neagră

200 g fursecuri

Mod de preparare

Pentru lemon curd, baţi cu furculiţa ouăle cu zahărul. Pui amestecul într-o cratiţă. Adaugi zeama şi coaja de lâmăie. Aşezi cratiţa pe baie de aburi. Amesteci continuu până când compoziţia se îngroaşă. Iei cratiţa de pe foc şi încorporezi untul. Omogenizezi şi pui crema în pahare şi le dai la frigider până pregăteşti mousse-ul de ciocolată.

Hidratezi gelatina în 50 ml lapte rece. Pui laptele pe foc până devine fierbinte. Rupi ciocolata în bucăţi mici, o pui în laptele fierbinte şi amesteci până se topeşte. La final, încorporezi gelatina hidratată. Baţi frişca rece până se întăreşte. Amesteci cele două compoziţii. Pui mousse-ul de ciocolată peste lemon curd.

Topeşti ciocolata şi o pui peste cele două creme din pahare. Decorezi desertul cu fursecuri.