Limbă de porc cu măsline

1 limba de porc png png

Un preparat delicios care se poate servi cald sau rece, la fel principal sau chiar aperitiv. Dacă n-ai încercat până acum, te sfătuim să prepari reţeta noastră de limbă de porc cu măsline.

Ingrediente:

3 limbi de porc 2 cepe 1 ţelină  1 morcov  măsline bulion/suc de roşii sare piper

Mod de preparare: 

Limba se spală bine, apoi se pune la fiert în apă cu sare când da în fiert, se aruncă prima apă, apoi o punem din nou la fiert împreună cu ceapă, morcovul şi ţelină! Oala se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic până se pătrunde bine carnea se scoate pe un platou să se răcorească, apoi se curată bine de coajă. 

Într-o cratiţă, încingem 2-3 linguri de ulei şi călim ceapă tăiată mărunt când ceapă devine translucidă, se adaugă 2-3 linguri de bulion, pe care le subtiem cu supă în care a fiert limba. Se adaugă limba feliată , foile de dafin măslinele. Oala se acoperă şi se lasă la fiert cca 30 de minute. 

Se amestecă 2 linguriţe de făînă şi sos (se amestecă se adaugă în mâncare se lasă cam 10 minute.