Limonadă cu căpşuni, un deliciu de sezon

limonada cu capsuni jpeg

Gustoasele căpşuni au început să îşi facă apariţia în pieţele noastre, precum şi la raioanele cu fructe. Alege câteva căpşuni şi prepară-ţi o limonadă simplă, care te va răcori rapid. Nici prea acră, dar nici prea dulce, limonada îţi va potoli setea într-un mod sănătos.

Ingrediente (2 pahare)

150 grame căpşuni proaspete, fără codiţe

2 linguri zeamă de lămâie

60 ml apă

2 linguri zahăr tos (sau mai mult, după gust)

200 grame gheaţă zdrobită

Opţional: zahăr roz, pentru ornarea paharelor (zahăr, colorant alimentar roşu)

căpşuni proaspete şi/sau felii de lămâie, pentru decor

Mod de preparare

Pregăteşti zahărul roz. Pui puţin zahăr într-o pungă resigilabilă şi adaugi o picătură de colorant alimentar roşu. Sigilezi punga şi amesteci uşor zahărul cu degetele, până când colorantul pătrunde în el.

Treci o felie de lămâie peste marginea unui pahar. Treci paharul cu gura în jos prin zahărul roz (pus într-un vas) şi îl dai deoparte. Repeţi procedura cu celelalte pahare.

Pentru limonadă, pui toate ingredientele într-un blender şi amesteci până când compoziţia ajunge la consistenţa dorită. Guşti şi mai adaugi zahăr sau zeamă de lămâie, dacă doreşti.

Împarţi limonada în cele două pahare şi decorezi cu bucăţi de căpşuni sau felii de lămâie. Serveşti imediat această limonadă cu căpşuni şi gheaţă zdrobită.

Sursa + foto: aseasyasapplepie.com

aseasyasapplepie.com