M-am gândit să vă prezint astăzi o reţetă care este ideală pentru cei mici, dar care va fi extrem de apreciată şi de către ceilalţi membrii ai familiei: mâncare de dovlecei cu orez. E o reţetă care se prepară foarte uşor şi nici nu are foarte multe calorii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru mâncarea de dovlecei cu orez, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru mâncare de dovlecei cu orez:

- 800 de grame de dovlecei,
- 125 de grame de orez
- o ceapă,
- 2 morcov,
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben,
- 1 ardei gras verde,
- 3 – 4 roşii decojite,
- 4 căţei de usturoi,
- 5 linguri de ulei,
- sare,
- piper
- verdeaţă – mărar sau pătrunjel.

Mâncare de dovlecei cu orez – metoda de preparare:

Pentru mâncare de dovlecei cu orez trebuie mai întâi să curăţăm toate legumele, să le spălăm şi apoi le lăsăm puţin la scurs. Tocăm mărunt ceapa, ardeii (pe toţi) cubuleţe, iar un morcov îl dăm pe răzătoare, iar celălalt îl tăiem bucăţele.

Luăm o tigaie, punem în ea cele cinci linguri de ulei, lăsăm să se încingă, apoi punem ceapa. Când aceasta devine aurie adăugăm ardeii şi morcovii, dar şi două linguri de apă. Acoperim tigaia şi lăsăm să se călească în jur de 10 -12 minute. Adăugăm peste acestea dovleceii, orezul şi roşiile decojite (şi acestea trebuie tocate cât mai mărunt).

Lăsăm mâncare de dovlecei cu orez la fiert jumătate de oră. Adăugăm şi usturoiul tocat şi potrivim de gust cu sare şi piper. Tocăm mărarul (sau pătrunjelul) şi-l adăugăm deasupra, apoi oprim focul.

Mâncarea de dovlecei cu orez merge de minune cu o friptură de piept de pui şi o salată de castraveţi muraţi, dar şi alături de un pahar de vin (merge şi unul alb, dar şi unul roşu – sec să fie).

Poftă bună!

Loading...