Mâncare de fasole cu cârnaţi

fasole cu carnati jpeg

Fasolea, salvarea multora dintre noi pe timp de iarnă, este ingredientul pe care îl poţi folosi în fel şi fel de mâncăruri. De la fasolea bătută şi ciorba de fasole, până la iahnie sau fasole cu legume la cuptor. Să nu uităm salatele calde. Nouă ni s-a făcut poftă de o mâncare de fasole cu cârnaţi şi iată şi reţeta:

Mâncare de fasole cu cârnaţi - Ingrediente (4 porţii)

500 g fasole 1 kg cârnaţi 1 cutie roşii în bulion 1 ceapă 50 ml ulei 150 ml apă sare piper cimbru

Mâncare de fasole cu cârnaţi - Mod de preparare

Speli fasolea şi o laşi la înmuiat peste noapte. Apoi o pui la fiert şi îi schimbi mai multe ape. Încingi uleiul într-o cratiţă. Tai cârnaţii bucăţi, îi rumeneşti pe ambele părţi şi îi scoţi pe o hârtie absorbantă.

Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti un minut în uleiul în care ai fript cârnaţii. Torni apa încălzită, roşiile din bulion tăiate rondele împreună cu o lingură de bulion, bucăţile de cârnaţi, sare, piper şi cimbru şi laşi la înăbuşit 15 minute, la foc mic. Iei fasolea cu o spumieră, o adaugi în tigaie şi mai ţii la fiert 10 minute. Serveşti caldă.