Îi mulţumim lui Nicolae Pană, din Râmnicu Sărat judeţul Buzău pentru această reţetă.

Ingrediente
1 kg fasole pastai
3 rosii mai maricele
1 morcov
1 ceapa potrivita
2 linguri pasta de tomate
1 lingura faina
verdeata
3 linguri ulei
sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare.Spalam bine fasolea,rupem coditele si o curatam de ate. Rupem fiecare pastaie de fasole pe jumatate. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si lasam circa 10 minute. Separat spalam rosiile si le punem intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata mai usor de pielite. Morcovul si ceapa se curata si se spala.

Taiem ceapa si morcovul cubulete, rosiile curatate de pielita le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem uleiul intr-un vas incapator,apoi adaugam ceapa si morcouvul si lasam pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam apoi rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam fasolea pastai,un praf de sare si lasam la inabusit circa 5 minute.

Dupa acest interval adaugam apa cat sa acopere pastaile si dam la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute sau pana cand pastaile sunt fierte. Dupa cele 30 de minute scoatem o cana cu zeama in care au fiet pastaile si lasam putin sa se raceasca, altfel riscam ca faina sa se faca cocoloase,adaugam faina, omogenizam bine si turnam amestecul peste pastai. Tot acum adaugam si pasta de tomate si sare daca mai este cazul. Dam apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Gustam pentru a vedea daca pastaile sunt bine fierte. Daca sunt fierte adaugam verdeata tocata marunt si oprim focul. Daca pastaile nu sunt fierte mai lasam circa 15 minute. Este o mancare minunata atat calda cat si rece.

Loading...