Folosită pentru feluri principale, dar şi în diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursă importantă de vitaminele C, K şi alţi nutrienţi, precum fier, magneziu şi calciu. Pentru această mâncare de fasole verde fierbe legumele la foc mic, pentru că în acest fel se pierd mai puţine substanţe hrănitoare.

Mâncare de fasole verde - Ingrediente (4 porţii)

500 g fasole verde (păstăi)
4 dovlecei mici
1 ceapă
1 morcov
4 roşii
sare
piper
4-5 căţei de usturoi
3 linguri de ulei
mărar tocat
mentă proaspătă
2 foi de dafin

Mâncare de fasole verde - Mod de preparare

Speli păstăile de fasole, le cureţi şi la tai în două sau în trei, în funcţie de cât de mari sunt. Speli dovleceii şi îi tai cuburi. Toci ceapa julien, iar morcovul îl dai pe răzătoare.

Torni într-o cratiţă uleiul şi pui la călit ceapa şi usturoiul mărunţit, amesteci şi adaugi morcovul. Pui piper şi laşi puţin la călit. Adaugi dovleceii, foile de dafin şi păstăile, torni puţină apă fierbinte şi laşi la fiert. Când sunt aproape gata, adaugi roşiile tocate cubuleţe şi laşi la fiert ca să scadă sosul.

La final, potriveşti de sare şi piper dacă este cazul şi opreşti focul. Mâncărica este foarte bună cu mărar tocat presărat din abundenţă, dar dacă vrei să încerci gusturi noi poţi pune mentă proaspătă.

Mâncare de carne cu fasole verde

Pui cu fasole verde

Tartă cu fasole verde

Loading...