Mâncare de mazăre cu sos de tomate. Cea mai bună reţetă

1 captura de ecran din 2019 05 06 la 15 45 17 png png

O reţetă ideală de mâncărică de mazăre, la care poţi adaugă carne de pui, vită sau porc, sau pe care o poţi servi simplă, alături de o salată de primăvară. Sosul de tomate şi mazărea formează o combinaţie delicioasă pe care o poţi pregăti chiar şi în zilele de post.

Ingrediente pentru mâncare de mazăre

1 lingură ulei 1 ceapă mică 2 căţeide usturoi 250 ml supă de pui 50 g sos de roşii sare piper 1 linguriţă coriandru 400 g mazăre congelată

Mod de preparare mâncare de mazăre: 

Încălzeşte uleiul într-o tigaie. Toacă ceapa mărunt şi pune-o la călit, amestecând. Adaugă usturoiul şi amestecă puţin. Pune supa, sosul de tomate şi condimentele. Lasă la fiert pentru 15 minute.

Adaugă mazărea congelată şi amestecă. Lasă la fiert cam 20 de minute sau ţnă ce mazărea este gătită complet.

Opreşte focul şi lasă oala acoperită pentru 5-10 minute. O poţi servi cu pâine făcută în casă sau cu o porţie de copănele făcute la cuptor. Poftă bună!