Mâncare de orez cu legume

Orezul cu legume este o reţetă foarte indicată atunci când te gândeşti să pregăteşti ceva uşor, care să fie sănătos, să îţi dea energie să să arate foarte frumos în farfurie. Îl poţi pune pe masă şi la ocazii, aşadar nu îţi rămâne decât să te apuci de treabă.

Ingrediente:

1 lingură unt

1 ceapă de mărime medie, curăţată

2 morcovi de mărime medie, curăţaţi

1 ½ căni conopidă

1 ½ căni broccoli

1 cană de orez cu bobul lung

2 căţei de usturoi, mărunţiţi

1 ½ căni supă de pui

1 cană brânză cheddar rasă (de preferat, cu conţinut redus de grăsime)

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat

sare

piper

Mod de preparare:

Pui conopida şi bucheţelele de broccoli în apă rece cu puţin bicarbonat, pentru câteva minute. (Acest truc ajută la digestie). Le scurgi.

Încălzeşti untul într-o tigaie, la foc mediu şi căleşti ceapa mărunţită, până se înmoaie. Adaugi morcovii tăiaţi rondele şi mai laşi pe foc 5 minute. Încorporezi conopida, bucheţelele de broccoli, orezul şi usturoiul. Torni supa şi laşi amestecul să dea în clocot.

Dai la foc mic, acoperi şi mai laşi 20-25 minute, până când orezul este fiert.

Iei de pe foc. Adaugi brânza şi pătrunjelul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi serveşti.

Sursa:

https://www.tasteofhome.com/recipes/rice-vegetable-skillet/

Foto:

https://www.tasteofhome.com/wp-content/uploads/2017/10/exps38451_THHC1194739D23C.jpg