Nu e numai gustoasă, dar este şi arătoasă. Contrastul culorilor din farfuria cu mâncare de praz cu carne de porc şi măsline te va ademeni.

Ingrediente pentru mâncare de praz cu carne de porc şi măsline

3 bucăţi de praz mare
200 g măsline fără sâmburi
1 cutie roşii în bulion
500 g carne de porc
1/2 lămâie
3-4 linguri ulei de măsline
1 lingură boia de ardei dulce
foi de dafin
1 legătură de mărar
1 lingură de făină

Mod de preparare pentru mâncare de praz cu carne de porc şi măsline

Folosim doar partea albă a prazului, aşa că îndepărtaţi foile de pe primul strat, se taie partea verde, se spala bine prazul alb şi se toacă în rondele de mărime potrivită într-o oala cu apa si putina sare. Se pun bucatile de praz si se fierb, apoi se indeparteaza apa si prazul se caleste intr-o tigaie cu putin ulei de masline alaturi de foile de dafin si boia de ardei dulce, pana se inmoaie.

Se pun maslinele fara samburi si se gatesc inca 2-3 minute. Carnea se rumeneşte în puţin ulei, se potriveşte de sare şi se pune în oală cu mâncare şi se lasă la fiert cu celelalte ingrediente.Se adauga rosiile in bulion, pisate cu o furculita, lamaia curatata de coaja si taiata in felii mici, putina sare si se fierbe totul sub capac, la foc mic, pana cand prazul este foarte fraged.

Daca mancarea este groasa, se adauga o ceasca de apa fierbinte in timp ce fierbe. Mancarea se poate face usor consistenta, daca se adauga un amestec dintr-o lingura de faina cu putina apa rece, si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Pentru un gust si un miros deosebit se toaca marar marunt si adaugati la mancare, dupa care se acopera si se indeparteaza de pe foc. Serveşti caldă mâncarea de praz cu carne de porc şi măsline.

Loading...