După o iarnă lungă, urzicile sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a-ţi remineraliza organismul. Iată cum poţi face o mâncare de urzici cu usturoi şi hrean.

De ce ai nevoie pentru mâncarea de urzici cu usturoi şi hrean

1 kg urzici

2 linguri făină

3 linguri ulei

3 căţei de usturoi

1 praf de sare

Piper

1 bucată hrean

Cum se prepară mâncarea de urzici cu usturoi şi hrean

Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape. Pui pe foc o cratiţă cu apă şi sare şi când începe să clocotească adaugi urzicile. Le fierbi 10 minute, după care le scurgi, iar după ce s-au răcit le storci. Le toci mărunt. Pui făina cu uleiul într-o tigaie şi 1 polonic din apa în care au fiert urzicile. Fierbi până se scade lichidul, după care mai adaugi un polonic şi repeţi până obţii consistenţa unui sos.

Zdrobeşti usturoiul şi-l pui în sos alături de urzici şi încă 2 polonice de zeamă.

Adaugi sare şi piper după gust şi laşi mâncare de urzici cu usturoi şi hrean până scade lichidul. Înainte să serveşti aceasta mâncare de urzici cu usturoi razi deasupra hrean.

Tarta cu urzici

Chiftele din legume

Supa crema de urzici

Loading...