Vinetele pot fi consumate şi dacă intenţionezi să slăbeşti, deoarece au doar 27 kcal la 100 g. Cele mai cunoscute mâncăruri din vinete sunt: salata, musacaua sau ghiveciul. Pentru a elimina gustul lor amar, se sărează şi se scurg de zeamă înainte de a fi preparate.

Ingrediente

1 pui mare
3-4 linguri ulei
1 ceapă
2 ardei graşi
2 roşii
2 vinete
3-4 căţei de usturoi
sare
piper

Cum se prepară

Se porţionează puiul, se pudrează cu sare şi piper, după gust. Se rumeneşte în ulei, pe toate părţile, apoi se scoate şi se păstrează cald. În grăsimea rămasă se căleşte ceapa tăiată felii subţiri până când se înmoaie. Se adaugă ardeii curăţaţi de seminţe, tăiaţi rondele, vinetele tăiate cubuleţe şi se călesc câteva minute împreună. Se adaugă bucăţile de
carne, roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe, căţeii de usturoi tăiaţi feliuţe subţiri şi se pune vasul la cuptor pentru 25-30 de minute. Mâncarea se serveşte imediat sau după ce se răceşte.

Loading...