Mâncare indiană cu pui şi curry

mancare indiana cu pui si curry jpeg

Bucătăria indiană este una dintre cele mai delicioase şi aromate bucătării ale lumii. Mirodeniile şi modalitatea de preparare a mâncărurilor indiene fac din aceste delicatese adevărate tratamente pentru trup şi suflet.

Ingrediente Mâncare indiană cu pui şi curry:

  • 3 piepţi de pui fără os şi pieliţă
  • 5 cepe roşii medii
  • 2 ardei gras de diferite culori
  • 4 roşii potrivite
  • 150 ml smântână
  • 2 linguri de pastă de alune caju sau migdale
  • Suc de lămâie
  • 3 linguri suc de roşii
  • 2-4 linguri de ulei de măsline
  • O frunză de dafin
  • Cuişoare
  • Seminţe de chimen
  • Boabe de coriandru
  • 1 baton de scorţişoară de 5 cm
  • Cardamon verde şi negru
  • Frunze de curry
  • 1 linguriţă jumătate pudră de coriandru
  • Turmeric
  • Piper
  • Sare
  • Pastă de ghimbir şi usturoi
  • Coriandru proaspăt

Mod de preparare Mâncare indiană cu pui şi curry:

Condimentele se pregătesc şi apoi se pune la marinat carnea de pui. Se pun următoarele condimente deoparte pentru sosul curry: o frunză de dafin, 3-4 cuişoare, 3 boabe de cardamon verde ţi 2 boabe verzi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 3-4 frunze de curry uscate de provenienţă indiană, jumătate de linguriţă de boabe de coriandru, o bucată mică de baton de scorţişoară.

Puiul se taie cubuleţe şi se marinează în felul următor: se pune sucul de lămâie, sare şi o linguriţă de garam masala şi se lasă câteva ore, dar poate fi ţinut şi 2-3 ore, iese la fel de proaspăt şi aromat.

Se prepară puiul într-un wok şi se lasă să se albească, iar sosul de curry se face într-o tigaie separat. Sosul se prepară cu 4 linguri de ulei, se pune pe foc şi când s-a încălzit se pun condimentele în ordine, seminţele de chimen, frunza de dafin, frunzele de curry, boabele de coriandru, batonul de scorţişoară rupt în 3-4 bucăţi, boabele de cardamon, cuişoarele.

Se amestecă continuu 1-2 minute, nu trebuie să se călească prea tare, doar să se facă ca o infuzie de arome în ulei. Când se simte aroma condimentelor se pune peste ceapa roşie tăiată mărunt. Se amestecă continuu şi se lasă la rumenit. Când ceapa se colorează, se adaugă 2 linguriţe de pastă de ghimbir şi usturoi.

Se mai lasă 2 minute la călit şi apoi se adaugă roşiile tocate cubuleţe. Se pun şi 2-3 linguri de suc de roşii sau bulion şi se lasă la foc mediu, se amestecă des. Se lasă roşiile la înmuiat şi se ăun condimentele pudră: o jumătate de linguriţă turmeric, o linguriţă de sare, 1 linguriţă jumătate de coriandru măcinat, piper.

Se lasă la clocotit încă 3 minute şi se adaugă pasta de caju sau migdale. Se mai poate pune puţină apă dacă este prea groasă compoziţia. Acum, se adaugă puiul rumenit, împreună cu sosul lăsat de carne. Se mai lasă pe foc, apoi se pune ardeiul în culori diferite tăiat cuburi, roşiile la final şi smântâna. Se stropeşte cu suc de lămâie şi se pune înainte de a stinge focul coriandru proaspăt sau uscat. Se serveşte fierbinte alături de orez clasic indian cu şofran. Poftă bună!