Mâncărică de cartofi noi cu carne

mancarica de cartofi noi cu carne jpeg

Mulţumim Clementinei Suciu din comuna Brăniştea, judeţul Bistriţa-Năsăud pentru această reţetă.

Ingrediente (6 porţii)

1 kg cartofi noi 500 gr pulpa de porc 1 ceapa 1 lingura pasta de tomate sare piper 3 linguri de ulei

Preparare

Se curata cartofii si ceapa. Se spala.carnea, se usuca si se taie cuburi. Se pune sa se rumeneasca usor intr-o cratita cu ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt. Se calesc impreuna pana devine ceapa sticloasa,se adauga cartofii apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea si cartofii.

Se lasa sa fiarba si cand s-au patruns carnea si cartofii se adauga pasta de tomate,sare si piper dupa gust. Se fierbe in continuare la foc mic sa scada putin. Se serveste fierbinte cu verdeata proaspat tocata si cu un ardei iute.