Mâncărică de mazăre cu carne de porc

mazare cu carne jpeg

Dacă nu ştii ce să mai găteşti, îţi propunem să te bucuri de gustul de mazăre într-o mâncărică gustoasă cu carne de porc, care va fi cu siguranţă pe gustul întregii familii.

Ingrediente

500 g muşchi de porc

700 g mazăre

50 ml pastă de roşii

2 căţei de usturoi, pisaţi

1 lingură pastă de ardei iute

1 ceapă tocată

500 ml apă

½ linguriţă boia dulce

1 foaie de dafin

2 linguri ulei

3 fire mărar

pătrunjel tocat, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Tai carnea de porc în felii potrivite. O prăjeşti într-o oală sau tigaie înaltă, în ulei încins, până se rumeneşte uşor şi îşi schimbă culoarea. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Scoţi şi dai deoparte.

În aceeaşi oală, căleşti ceapa câteva minute, până de înmoaie. Adaugi usturoiul şi mai laşi 1 minut. Combini cu pasta de ardei iute, amesteci 2-3 minute, apoi presari boiaua. Întorci carnea, torni peste ea apa şi adaugi foaia de dafin. Acoperi cu un capac. Dai la cuptorul încălzit la 180 °C, timp de 30 de minute.

Pui oala iar pe plită. Încorporezi mazărea şi pasta de roşii. Fierbi în continuare, fără capac, la foc mic, până ce sosul începe să scadă uşor, aproximativ 20 de minute. Serveşti cu mărar tocat şi pătrunjel.

Sursa http://www.jocooks.com