Mâncărică de mazăre, cu ceapă verde

mancarica de mazare cu ceapa verde jpeg

Profită de savoarea boabelor de mazăre şi prepară-ţi o delicioasă mâncărică, folosind ceapă verde şi salată verde. Reţeta este recomandată de Jamie Oliver, care subliniază că este o mâncare foarte rapidă, simplă şi delicioasă.

Mâncărică de mazăre, cu ceapă verde - Ingrediente

1 bucăţică de unt ulei 1 lingură cu vârf făină 285 ml supă de pui sau de legume 6 cepe verzi, curăţate şi tăiate fin 400 g mazăre congelată sau proaspătă 2 salate verzi mici, tocate sare grunjoasă piper negru măcinat zeama de la 1 lămâie ulei, pentru servire

Mod de preparare

Topeşti untul împreună cu o cantitate generoasă de ulei într-o cratiţă. Adaugi făina şi amesteci bine, apoi torni încet supa de legume sau de pui. Dai flacăra mai mare şi apoi adaugi ceapa verde, mazărea şi salata tocată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Acoperi cu un capac şi fierbi la foc mic 5 minute sau până se înmoaie boabele. Guşti, potriveşti de sare şi de piper şi storci puţină zeamă de lămâie. Serveşti mâncarea cu un strop de ulei.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com