Ştii cât de uşor şi de repede se prepară acest desert? Cât ai zice „mere“ şi e gata!

Ingrediente (4 porţii)

200 g orez
4 mere
2 linguri unt
100 g gem de coacăze
4 ouă
50 g zahăr
1 esenţă vanilie
1 praf sare

Mod de preparare

Se spală orezul bine şi se fierbe în apă cu puţină sare. După ce a fiert, se clăteşte sub jet de apă rece şi se scurge.
pasul 1

Se curăţă merele de coajă şi li se scoate miezul. Se ung patru cupe sau castronele mai înalte cu unt, se aşază merele şi se umplu cu gem de coacăze.
pasul 2

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă ­orezul cu gălbenuşurile, esenţa de ­vanilie, zahărul şi albuşurile ­bătute spumă.
pasul 3

Se umplu cupele cu amestecul de orez, lăsând vârfurile merelor neacoperite şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.
pasul 4

Loading...