Dacă vrei un preparat deosebit de Paşte, încearcă o reţetă creată de chef Joseph Hadad. Din miel, spanac proaspăt de sezon şi condimente marocane vei obţine un preparat savuros, plin de arome.

 

 

Ingrediente

  • 2 kg ceafă de miel
  • 2 kg spanac
  • 5‑6 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3 cepe albe mari
  • zeama de la ½ lămâie
  • 70 g harissa (pastă de ardei iute)
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1 lingură boia dulce
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 4 l apă
  • sare
  • piper

Speli carnea de miel şi o fierbi până este gata. Căleşti în ulei de măsline ceapa tocată, pui usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust, harissa, foile de dafin şi restul condimentelor.

Adaugi spanacul curăţat de codiţe şi spălat bine şi zeama de lămâie. Când a scăzut puţin volumul spanacului, pui carnea şi zeama în care a fiert şi mai laşi pe foc, până se găteşte spanacul şi scade apa, obţinându-se un sos ca de gulaş.

FOTO: Curtea Veche

Loading...