Miel în stil indian

miel sos iaurt machidon jpeg

Ingrediente: 900 g carne de miel,  1 lingură coriandru proaspăt măcinat,  1 lingură chimion,  1 lingură curcuma,  piper alb,  usturoi,  ghimbir ,  coajă de lămâie,  busuioc ,  2 linguri ulei de măsline,  200 ml supă de legume,  sare

Dificultate: mică Timp de preparare: 2h Nr. porţii: 4

Mod de preparare

cu sarea, usturoiul şi ghimbirul într‑un mojar (sau bol mic), până se formează o pastă.

Separat, încingi două linguri de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, adaugi carnea porţionată, o rumeneşti pe toate părţile, la foc iute, apoi o scoţi deoparte, pe prosoape de hârtie.

Pui pasta în tigaie, în locul cărnii, o căleşti un minut, apoi adaugi bucăţile de carne şi continui să le amesteci până când carnea este bine acoperită de pasta de condimente. Adaugi supa, reduci focul şi laşi să fiarbă, sub capac, circa o oră, până se frăgezeşte carnea. Iei capacul, adaugi coaja de lămâie şi laşi să fiarbă încă 10 minute, până scade sosul şi se îngroaşă. Serveşti cu orez preparat cu şofran.