Nu-ţi trebuie un buget mare ca să-ţi răsfeţi familia cu dulciuri care de care mai apetisante. Cu puţină imaginaţie şi cu ingrediente la îndemână, vei fi uimită ce prăjituri vei face.

  • Pregătire:10 min
  • Porții:12
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1 oră
  • Categorie:budinca, desert
Ingrediente
300 g brânză de vaci
● 80 g făină
● 70 g zahăr
● 1 ou
● 1 plic zahăr vanilat
● 1 linguriţă praf de copt
● 1 praf de sare ● 15 g unt, pentru uns formele
 
Pentru servit
● 150 g dulceaţă de cireşe
● fructe proaspete
Mod de preparare
Separi gălbenuşul de albuş. Mixezi brânza cu gălbenuşul, zahărul şi zahărul vanilat până obţii o compoziţie cremoasă.
 
Amesteci făina cernută cu praful de copt, le adaugi în crema de brânză şi mixezi din nou. Baţi albuşul spumă cu un strop de sare şi adaugi spuma de albuş în aluat. Torni compoziţia în forme de brioşe unse cu unt.
 
Coci minibudincile 30-35 de minute la 180 °C, le scoţi  şi torni peste ele, aşa fierbinţi, dulceaţă de cireşe.
 
Le serveşti decorate cu fructe.
 
FOTO: PROFIMEDIA
Loading...