Minitarte cu ceapă

Quiche Lorraine jpeg

În ziua de astăzi, leguminoasa se regăseşte în bucătăria tuturor popoarelor. Ţi-am pregătit una din cele mai delicioase reţete de minitarte cu ceapă.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 16 felii bacon
  • 400 g brânză uşor sărată
  • 2 cepe medii
  • 8 ouă
  • 500 g smântână
  • sare
  • piper

Pui într-o tavă hârtie de copt şi aşezi 4 felii de bacon. Le ţii la cuptor până când devin crocante, apoi le laşi la răcit şi le rupi. Toci restul de bacon. Mixezi brânza sfărâmată cu smântâna, adaugi cepele tocate, ouăle, baconul rămas, sare şi piper, după gust. Decupezi aluatul după mărimea formei, pui una dintre foi în tavă, inclusiv pe margini şi torni jumătate din umplutură. Dai tarta la cuptor până când se rumeneşte. Procedezi la fel cu restul ingredientelor. Serveşti tartele cu bacon crocant pe deasupra.