Minitarte cu cremă şi cireşe

minitarte cu crema si cirese jpeg

Pentru această reţetă poţi înlocui cireşele cu vişine.

Ingrediente (1 tavă)

1 cană zahăr ½ cană făină sare 6 albuşuri 2 ½ linguri apă călduţă ½ linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă

1 ½ cană smântână grasă rece

200 g brânză de vaci

½ cană zahăr pudră

16 cireşe

Mod de preparare

Pui într-un bol jumătate de cană de zahăr, făina şi un praf de sare. Într-un alt vas, mai mare, baţi bine albuşurile cu apa şi cu esenţa de vanilie. Apoi, cu mixerul, continui să baţi amestecul adăugând restul de zahăr, până când se mai întăreşte compoziţia. Încorporezi făina, cu grijă, puţin câte puţin, cu o spatulă.

Pui hârtie specială în formele de minitarte şi torni din compoziţie cam pe jumătate în fiecare. Ţii la cuptor 20 de minute până când au căpătat o culoare aurie plăcută sau până trec testul scobitorii. Laşi să se răcească.

Pentru cremă, baţi smântâna până se mai întăreşte, iar într-un alt vas mixezi brânza de vaci până devine mai pufoasă şi o laşi la scurs. Le amesteci împreună cu zahărul pudră şi mixezi din nou. Bagi la frigider şi când s-a mai răcit pui în minitarte şi ornezi cu câte o cireaşă. Dai la frigider şi serveşti rece.