Momiţele sunt nişte glande aflate de obicei în zona gâtului animalelor (porc, vită, oaie). Dacă le găteşti cum trebuie, sunt o delicatesă!

 

Ingrediente

  • 1 kg momiţe de viţel
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă albă
  • 5 căţei usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • mămăligă, pentru servit

 

Speli momiţele foarte bine, îndepărtezi toate pieliţele, apoi le tai în bucăţi potrivite şi le mai laşi în apă rece, o oră. Le scoţi şi le usuci cu şervete de hârtie.

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Încălzeşti uleiul într-o cratiţă, adaugi ceapa şi o laşi câteva minute la foc mediu, până devine translucidă. Adaugi momiţele şi le sotezi 4-5 minute. Torni puţină apă, reduci focul şi fierbi sub capac 15 minute, după care pui vinul. Condimentezi cu sare şi piper, şi laşi momiţele să fiarbă la foc mic până scade zeama şi se formează un sos. Adaugi usturoiul zdrobit şi mai ţii pe aragaz 5 minute, să se întrepătrundă aromele.

Serveşti momiţele cu mămăligă şi decorezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Loading...