Mousse de ciocolată

Mousse de ciocolat jpeg

Un desert rapid, pe care îl poţi prepara într-un timp record! Cine ar fi crezut că din ciocolată şi frişcă bătută bine poate ieşi o asemenea minunăţie? Iată ce ingrediente ai nevoie:

Pentru  4 pahare

Timp de preparare: 1h

Dificultate: medie

Ai nevoie de

265 g ciocolată neagră

4 linguri zahăr

240 ml apă

3 linguri coniac

Pentru decor

200 ml frişcă lichidă

100 g zahăr

100 g fulgi de ciocolată neagră

Mod de preparare

Rupi ciocolata în bucăţi mici şi o pui într-o crăticioară. Adaugi zahărul, apa şi coniacul. Pui cratiţa pe foc, la flacără mică. Amesteci frecvent până când se topeşte ciocolata. Compoziţia nu trebuie să fiarbă! Iei cratiţa de pe foc şi o pui într-un vas cu gheaţă. Începi să baţi cu mixerul la viteză mare până când compoziţia devine cremoasă. Aranjezi mousse-ul în pahare.

Separat, baţi frişca rece cu zahărul. O pui peste mousse-ul de ciocolată. Decorezi desertul cu fulgi de ciocolată neagră.