Dacă vrei să experimentezi şi alte reţete de murături încearcă această reţetă de murături indiene din ghimbir. Ai nevoie de câteva ingrediente şi în mai puţin de două ore vor fi gata.

Ingrediente:

  • 500 g ghimbir proaspăt
  • 10 căţei usturoi
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 ½ lingură sare grunjoasă
  • 150 ml oţet
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă coriandru boabe
  • 1 linguriţă pudră muştar
  • 50 ml ulei

Mod de preparare: 

Alegi ghimbir tânăr, îl cureţi de coajă, îl speli, apoi îl tai bastonaşe. Îl fierbi 5 minute în apă clocotită cu o lingură de sare, apoi îl scurgi.

Cureţi ardeiul capia de cotor şi de seminţe, îl tai bucăţi mari. Îl pui în blender cu usturoiul curăţat, ardeiul iute tăiat feliuţe, restul de sare, zahărul, pudra de muştar, boabele de coriandru şi cu uleiul. Mixezi până obţii o pastă groasă, pe care apoi o diluezi cu oţetul.

Pui compoziţia într-un castron, adaugi ghimbirul şi amesteci. Transferi în borcane, torni zeama rămasă, apoi le fierbi pe baie de aburi 30-40 de minute. Laşi la murat cel puţin o lună.
Ingrediente 

Loading...